Make your own free website on Tripod.com
RICHARD DEAN ANDERSON – FILMEK
 

IN THE EYES OF A STRANGER –

EGY IDEGEN SZEMÉBEN 1992.
 
 

Egy este a metrón Lynn Carlsont (Justine Bateman) megszólítja egy férfi. A lányon egy walkman fejhallgatója van, így nem hallja, mit mond a meglőtt férfi, aki rövidesen meghal. A férfi üldözője viszont látta Lynnt és a lány félelmében a rendőrök karjába menekül. A rendőrségen aztán Lynnt rendőri őrizet alá veszik, még a lakásából is elköltöztetik. A lány védelmével a renitens Jack Rourke-t (Richard Dean Anderson) bízzák meg.

A férfi beleszeret a lányba, és közben sok részletet tud meg a különös ügyről, aminek Lynn óhatatlanul tanúja lett. Elhatározzák, hogy közösen lépnek fel, és a zsákmányt maguk szerzik meg. Csakhogy Lynn nem számol az érzelmeivel, amikor hidegvérrel elhatározza, hogy eszközül használja Jacket céljai elérésére. A lány ugyanis új életet kíván kezdeni a talált pénzzel, de végül nem lesz ereje elhagyni a súlyosan megsérült Jacket, mert közben ő is beleszeretett a férfiba.
 

 Kitűnő film végig fokozódó feszültséggel, ami a nézőt folyamatosan izgalomban tudja tartani. Richard Dean Anderson partnerei egytől egyig kitűnő színészek, különösen a Lynnt játszó Justine Bateman. (Nálunk a Családi kötelékek című kisjáték-sorozatban látható). Ez a film volt Andersonnak MacGyver után az első szerepe, amiben a megszokott karaktertől teljesen eltérő figurát kellett eljátszania. Például olyat csinál, amit MacGyver soha nem tett volna: lelő egy embert! Igaz, Jack Rourke zsaru, a nem szívbajos fajtából, aki gyakran kerül konfliktusba a főnökeivel a nem mindennapos módszerei miatt. Richard Dean Anderson Jack szerepében külsőleg is szakított Mac image-ával és hosszú hajat és szakállt növesztett – vélhetően nemcsak a szerep kedvéért, hisz Jack külseje sem a megszokott rendőri fizimiska.
 

A film forgatása során szövődött egy szép szerelmi románc Richard Dean Anderson és a Lynnt játszó Justine Bateman között. A rendező szép gyengéd szerelmes jeleneteket is forgatott velük, mindannyiunk örömére.

A filmet németül “Schrei wenn Du kannst” (Kiálts, ha tudsz) címmel vetítette a SAT1.

Köszönet a képekért Anubisnak.

 vissza