Make your own free website on Tripod.com
STARGATE SG-1 EPIZÓD KALAUZ

2. SZÉRIA  1998-99.

23. IN THE SERPENT'S LAIR - KÍGYÓFÉSZEK
Az első széria befejező része nyitva hagyta azt a kérdést: mi lesz a Csillagkapun átkelt SG-1 csapat sorsa. Az öngyilkos misszió folytatódik, hogy megvédjék a Földet a Goa'uldok támadásától. Ezért most az ellenséget a saját fészkében kívánják elpusztítani. O'Neill és csapata egy robbanószerkezetet helyez el a Goa'uld űrhajón, amely őket is megsemmisíti, ha nem tudnak időben elmenekülni.
 

24. IN THE LINE OF DUTY - VADÁSZAT
Amikor O'Neill és a csapat egy Goa'uld támadás után próbálja a túlélőket evakuálni a lerombolt Nasya bolygóról, Sam Carter testét hatalmába keríti egy Goa'uld. A csapat tagjai nem veszik észre és csak kis barátnőjének, Cassandrának válik gyanússá a dolog. Mivel a Sam testébe bújt Goa'uld egy menekülő lázadó, így az SG-1-nek meg kell találnia az üldözőit, mielőtt azok őt és rajta keresztül Cartert is megölnék.
 

25. PRISONERS - VILÁGOK GYILKOSA
O'Neill és a csapat segítséget nyújt egy menekülő férfinak, akiről kiderül, hogy szökött gyilkos, és ezért az üldözői számára az SG-1 is bűnössé válik. A csapatot az ártatlanságát bebizonyítandó a Hadante nevű bolygóra megy, ahol a titokzatos energiájú Linea a legbefolyásosabb ember. Linea segítséget ígér az SG-1nek, ha menekülésükkor őt is magukkal viszik, de csak a bázisra érve tudják meg, mi a célja az asszonynak.
 

26. THE GAMEKEEPER - EMLÉKEK RABJAI
Az SG-1 a csillagkapun történt átkelés után egy csodálatos kertben találja magát, ahol különleges fémkamrákban eszméletlen emberek vannak. Amint közelebb érnek hozzájuk, elkapják őket is ezek a karok és ők is elvesztik az eszméletüket. Magukhoz térve újra és újra átélnek olyan jeleneteket az életükből, amelyet meg szerettek volna korábban változtatni.
 

27. NEED - A SZARKOFÁG
Daniel Jackson beleszeret egy földönkívüli hercegnőbe, aki átadja neki a szarkofág erejének tudását.
 

28. THOR'S CHARIOT - THOR SZEKERE
Az SG-1 korábban tönkretette egy bolygó védelmi rendszerét, hogy Teal'c-t kiszabadítsa. Most cserébe vissza kell ide térniük, hogy a védtelenné vált népet megvédjék a Goa'uldok támadásától.
 

29. MESSAGE IN A BOTTLE - ÜZENET A PALACKBAN
Egy halott bolygó átkutatása után az SG-1 egy különös gömb alakú tárggyal tér vissza a Földre, amely azonban O'Neillt megragadja és a parancsközpontban túszként fogva tartja. Ahhoz, hogy társukat kiszabadítsák, meg kell fejteniük a gömb titkos üzenetét.
 

30. FAMILY - CSALÁD
O'Neill és az SG-1 megpróbálja Teal'c fiát, Rya'c-ot megmenteni, akit Apophis elrabolt.
 

31. SECRETS - TITKOK
Daniel és Teal'c visszatér az Abydosra, ahol szembesülnek a ténnyel, hogy Sha'uri, Daniel felesége gyereket vár Apophistól. Eközben Jack és Sam Carter Washingtonban egy bátorság-érdemérmet vesz át és egy felkavaró hírrel is szembesülniük kell.
 

32. BANE - CSAPÁS
Egy útjuk során Teal'c-t egy óriási rovar csípi meg és ezzel egy szörnyű változás veszi kezdetét, mert a méreg Teal'c DNS-ét változtatja meg. Míg a csapat tagjai aggódnak társukért, Maybourne ezredes egy újfajta biológiai fegyver tényét látja ebben a méregben. Teal'c pánikba esik és elmenekül. Az SG-1-nek hamarabb kell őt megtalálnia, hogy meg tudja menteni, mint ahogy Maybourne emberei elfognák.
 

33-34. TOK'RA I-II.
Sam Carternek van egy visszatérő látomása a rebellis Goa'uldokkal való találkozásról. Miután megbizonyosodnak a létezésükről, reális megoldásként kínálkozik, hogy a Tok'Ra mentse meg Sam súlyosan beteg apját a haláltól.
 

35. SPIRITS - LELKEK
Az SG-1 segítséget kíván nyújtani a NID bolygó indián lakóinak, de közös terveiket megzavarják azok a titokzatos szellemlények, akik a maguk módján akarják őket megvédeni.
 

36. TOUCHSTONE - PRÓBAKŐ
Az SG-1 visszatér a "második kapu" elméletnek és technológiának a tanulmányozásához. Ezt a bizonyos tárgyat, amelyet egy a földinél jóval fejlettebb kultúra hagyott hátra, azonban ellopták és az ügy szálai a saját bázisukhoz vezetnek.
 

37. A MATTER OF TIME - ID? KÉRDÉSE
Amíg az SG-1 megpróbál egy másik SG csapatot egy fekete lyuktól megmenteni, maga az SG-1 csapat, sőt a csillagkapun keresztül maga a föld is a fekete lyuk vonzóereje alá kerül.
 

38. THE FIFTH RACE - AZ ÖTÖDIK FAJ
Amikor Jack O'Neill egy kutatásuk során egy furcsa lyukba néz, képessé kezd válni egy ősi tudásra, amely segíteni tud az élet legmélyebb titkainak megfejtésében.
 

39. SERPENT'S SONG - A KÍGYÓ DALA
Amikor az SG-1 ősi ellensége Apophis az SGC-nél menedéket keres, a jelenléte felszabadít egy szellemet, amely el próbálja pusztítani a környezeteét.
 

40. HOLIDAY - ÜNNEPNAP
Daniel Jackson egy felfedezés áldozatává válik, amikor a lelke kicserélődik egy olyan haldokló öregemberével, aki évek óta menekül a Goa'uldok elől.
 

41. ONE FALSE STEP - EGY TÉVES LÉPÉS
Az SG-1 csapat jelenléte egy furcsa földönkívüli közösségben egy olyan betegséget hoz az ott élő népre, amelynek következtében az egész kultúra elpusztulhat.
 

42. 1969
A csillagkapu az SG-1-et 30 évvel korábbra küldi vissza, 1969-be. Meg kell találniuk a visszautat, anélkül, hogy kilétüket felfednék és a történésekbe beavatkoznának, hogy a jövőt ne veszélyeztessék.
 

43. SHOW AND TELL - MONDD ÉS MUTASD
A Goa'uldok elleni háborúba belefáradt, láthatatlanná válni képes földönkívüliek az emberiség ellen fordulnak.
 

44. OUT OF MIND - TÚL AZ ÉRTELMEN
Az SG-1 fogságba esik, és mikor Jack O'Neill magához tér, a földi bázison találja magát 80 évvel később. Az őt körülvevő emberek azonban azt igyekeznek elhitetni vele, hogy a csapat többi tagja elpusztult.
folytatása a 3. szériában!
 

Köszönet a képekért Kate-nek, Gatewatchernek és az sg-1.net stábjának

Stargate

vissza

Stargate hírek