Make your own free website on Tripod.com

ÉLETRAJZ   FILMEK    SOROZATOK    MACGYVER    STARGATE     CIKKEK    HOME
__________________________________________________________________
SERIES GUIDE

GENERAL HOSPITAL     1976-81.     Dr. JEFF WEBBER

 
 

A nagysikerû sorozat stábjához Richard Dean Anderson 1976-ban csatlakozott, amikor barátai unszolására elment egy meghallgatásra és kiválasztották a fiatal és jóképû orvos,  Jeff Webber szerepére. Az általa alakított szereplõ csakhamar igen népszerû lett, de Richard több. mint 5 évi mindennapos forgatás után otthagyta, mert a szerep szûkre szabott lehetõségeit végigjátszotta, és többre vágyott. Bõvebben Jeff sztorijáról itt olvashattok
 
 

SEVEN BRIDES FOR SEVEN BROTHERS (Hét menyasszony hét fivérnek)        1982-83.     ADAM McFADDEN

Az MGM 1954-ben készített hasonló címû sikeres filmjének sok énekkel és tánccal dúsított modernizált változata ez a sorozat, amely napjainkban játszódik Észak-Kaliforniában, ahol a hét egyedülálló McFadden-fivér maga próbál gazdálkodni a ranchukon. Richard Dean Anderson a legidõsebb fivért, a 27 éves Adamot játszza, aki frissen nõsült, és feleségét a családba hozza. A sorozat csak egy évadot élt meg Sajnos ez a könnyed, zenés western hangulatú sorozat nem jutott át Európába. Többet Kate oldalán olvashattok róla.
 

ÚJ: A FOTÓALBUMHOZ KATTINTS IDE!
 

EMERALD POINT   N.A.S.    1983-84.    SIMON ADAMS hadnagy

A sorozat fõ témája a haditengerészet és a nagyiparosok világának összefonódása, és olyan nevek fémjelzik, mint Esther és Richard Shapiro, akik a Dinasztia sikerén is munkálkodtak. Szerelmek szövõdtek az intrika árnyékában, barátoknak kellett nehéz döntéseket hozniuk, mindez látványos díszletek között zajlott. A sorozatban Richard Dean Anderson a nagyiparos Harlan Adams fiát, a jóképû Simon Adams hadnagyot játssza. Itt kezdõdött a 4 évig tartó románca a húgát játszó szép színésznõvel, Sela Warddal. A sorozat az elsõ évad után nyitott kérdéssel félbemaradt, nem fejezték be. Ezt sem mutatták be nálunk, de a német változata a Kabel1 mûsorán látható volt néhány éve. Bõvebb ismertetõt itt olvashattok róla (elõkészületben)

MACGYVER        1985-92.        ANGUS MACGYVER
 

A nagy kitörési lehetõség, a világhír, szerep és színész nagyszerû találkozása. MacGyver neve mind a mai napig fogalom. Henry Winkler és John Rich producerek sikersorozata egy nem tipikus akcióhõssel a fõszerepben, aki ellene van minden erõszaknak.  Hét szezonon át 139 részen keresztül oldotta meg ügyeit MacGyver fegyverek helyett a józan eszét használva.
Részletes MacGyver epizód kalauzt és fotó galériát itt találhattok.
 
 
 
 
 
 

LEGEND        1995.        ERNEST PRATT/NICODEMUS LEGEND

Richard Dean Anderson saját projektje, melyet producertársával Michael Greenburggel közösen a Star Treket készítõ UPN stúdió égisze alatt készített. A sajátos hangvételû, múlt század végén játszódó western-sorozat fõhõse egy igazi antihõs, Ernest Pratt, a lecsúszott író, aki azonban idealizált regényhõse, Nicodemus Legend képében a bajbajutottak megmentésére indul. Segítségére van a magyar származású (!) feltaláló barátja, János Bartók (John DeLancie, a Star Trek "Q"-ja alakítja). A sorozat mindössze egy szezont élt meg, de tervezik a folytatását. Nálunk sajnos ez sem volt még látható. - Bartók szerepe miatt különösen ajánlható a magyar televíziók mûsorába! Addig is bõvebben Tina és Corinna  oldalán találkozhattok vele.
 

STARGATE SG-1/CSILLAGKAPU

1997-        JACK O'NEILL EZREDES

A legújabb világsikerû produkció, amelynek forgatása jelenleg is zajlik az MGM stúdió, a Showtime és a FOX televíziók koprodukciójában. A hasonló címü mozifilm alapján készült színvonalas sci-fi sorozatban Richard Dean Anderson a csillagkapun átjutó kutatócsapat parancsnokát, Jack O'Neill ezredest alakítja. A sorozatot nálunk a TV3 tûzte mûsorára. Itt olvashattok többet róla.
 
 
 

 

vissza