Make your own free website on Tripod.com

RICHARD DEAN ANDERSON - ARTICLES / ÚJSÁGCIKKEK

 1. PEOPLE WEEKLY 1998. október 19. 175/177. Oldal

FATHER TIME - IDŐ AZ APASÁGRA

Richard Dean Anderson új szerelme: a kislánya 

 

 

"Egész nap itt tudnék ülni nézni őt" - mondja Richard Dean Anderson az ágyára könyökölve. -"Most fogom föl, hogy ő van nekem" Szokatlan módon, a notórius nőrajongó most nem egy hosszúlábú filmcsillagról beszél. A rajongásának tárgya ezidőtájt Wylie Quinn Annarose, a kislány, akit Anderson barátnője, Apryl Prose augusztus 2-án hozott a világra.

Később a négyszobás vancouveri ház konyhájában - amit az ex MacGyver-sztár a Stragate SG-1 sorozat forgatásának idején bérel - Prose (32) melegíti az üveget, amíg az odaadó apuka a kislányát visszateszi a bölcsőbe. "Ha hazajövök, feltétlenül foglalkozom a tisztába tétellel." - mondja Anderson (48) - "Nagyon szeretem ezt a foglalatosságot, meg az etetést és a böfiztetést is."

 

Ez meglepő módon ugyanaz a "Rick" Dean Anderson, aki lepipálta Warren Beattyt mint Hollywood legkapósabb agglegénye, és olyan szépségekkel vette körül magát, mint Sela Ward, Katarina Witt, Lara Flynn Boyle, Marlee Matlin és Teri Hatcher. De amikor már maga Anderson is túlságosan belebonyolódott a kapcsolatba, akkor hirtelen véget vetett neki és mást keresett. "Nem tudok szégyenkezni ezek miatt"- mondja most - "ha tudnék, folyamatosan szégyenkezhetnék". Apryl Prose, a los angelesi tévé stilisztája és dramaturgja hallott már korábban Andersonról. "Azt gondoltam róla, hogy egyike azoknak a negyvenes színészeknek, akik nem képesek elkötelezni magukat - az a fajta fickó tehát, akivel soha nem akartam kezdeni" Ám 1996 tavaszán egy barátja, Michael Greenburg - aki egyébként Anderson üzleti partnere is - megszervezett egy közös vacsorát New Yorkban, ahol Anderson épp egy tervezett TV-sorozat nyitófilmjének forgatása miatt tartózkodott (ez a sorozat a Firehouse volt - a fordító megjegyzése) "Azonnal flörtölni kezdtünk" - meséli Anderson. 'Aztán a hét végére már nagyon jó barátok lettünk". Prose így emlékszik: "Olyan volt, mint egy szappanopera. Annyira nagylelkű volt, annyira édes! Mégis volt némi kétségem. Azt gondoltam, hogy csak játssza a playboyt." Ám aztán felhívta az anyját azt mondta neki: "Találkoztam azzal az emberrel, akivel le akarom élni az életemet. Ne szólj semmit. Nem túl jó a megítélése."

A megítélés és a pár hosszú ideig tartó udvarlási időszaka ellenére - az év végén Richard elkezdett dolgozni a Stargate-en Vancouverben, míg Apryl Los Angelesben maradt - Anderson ragaszkodik ahhoz az állításához, hogy nem csapongott ki. "Ez nagy változás volt" - mondja Greenburg. "Láttam ezt a kellemes eseményt már az elejétől. Ő nagyon szellemes és vidám, és Rick is ilyen.

Aztán múlt novemberben Prose telefonált a hírrel, hogy három hetes terhes. "Nem terveztük előre" . mondja. "Attól féltem, kiborul majd. De azt mondta, hogy nyugodjak meg, ez nagyon nagy dolog."

"Mindig mondtam, hogy szeretnék apa lenni" - mondja Anderson. "De" - meséli visszaemlékezve az érzéseire a novemberi telefonhívás után - "a valóság fejbecsapott és elsírtam magam" Aztán elment és összevásárolt minden szüléssel foglalkozó könyvet amit csak talált. Visszatérve Los Angelesbe a nyáron Anderson buzgón járt Prose-zal a szüléselőkészítőre.

Bár beszéltek már több gyerekről, egyszer sem esett szó a házasságról. "Ez nem olyasmi, amit el kéne sietnünk." - mondja Prose. Anderson azt sem sietteti, hogy a lánya felnőjön. "Ismerek minden trükköt" - mondja az ex sorozatrandevúzó. "A srácoknak, akik Wylie iránt érdeklődnek, óvatosaknak kell lenniük."

(Michael A. Lipton - Craig Tomashoff)

Köszönet a képekért Kate-nek 

eredeti változat

vissza