Make your own free website on Tripod.com

RICHARD DEAN ANDERSON CIKKEK

 

 

RICHARD DEAN ANDERSON: "TELJESEN BOLONDJA VAGYOK A LÁNYOMNAK!"

- "Je suis completement fou de ma fille"

 

Télé Star magazin 1999. február 22.

 

Wylie 6 és fél hónapos. És teljesen magával ragadta MacGyver apukát

A Stargate két forgatási szakasza között, amelynek producere és főszereplője is egyben, a színész megmutatta boldogsága fészkét a Tele Starnak.

Amikor a kislányáról, Wylie Quinn Annarose-ról beszél Richard Dean Anderson, ismertebb nevén MacGyver, a televízió rettenthetetlen szívtipró hőse, nem szűnik meg áradozni. "Ez a legjobb dolog, ami velem történt az életben. Ő gyönyörű, formás és elragadó mosolya van"- büszkélkedik gyengéden. "Amikor megszületett, teljesen odavoltam. Egész nap tudnám őt nézni. Teljesen a bolondja lettem"

Augusztus 2. óta, amikor Apryl Prose, a színész élettársa a világra hozta Wylie-t, Richard Dean Anderson (49) nem habozik kimutatni, hogy Hollywood legboldogabb férfiai közé tartozik. Boldogságának fészke Malibu egy elegáns negyedében található, úszómedencével és gyönyörű kilátással az óceánra egy őspark közvetlen közelében.

 

ELFELEJTVE A DON JUAN MÚLT

 

Ha el is kell repülnie minden héten Vancouverbe, ahol a Stargate SG-1 második szériáját forgatja, Richard csak egyet sürget: levetni a világegyetem megmentőjének ruházatát és visszatérni a tűzhelyhez a hét végére. "Amint hazaérek, lecsapok a pólyázó asztalra" - újságolja a családapa. - "Tisztába teszem Wylie-t, fürdetem, megetetem. Végül is a lányom születése a felnőttek társadalmába engedett!" Minden tetszelgés nélkül idézi fel Don Juan- múltját. "Valóban úgy szégyellem, ha belegondolok ebbe az életszakaszomba, hogy a legszívesebben elsüllyednék." Sela Wardtól kezdve Marlee Matlinon, korcsolyázó Katarina Witten és Teri Hatcheren át mindenkit ennek a volt hokijátékosnak a sármja vonzott. "Mielőtt Apryllel találkoztam, egy vélt boldogság után futottam." - emlékezik. Ennek a rettenetes megítélésnek az árnyékában találkozott egy vacsorán 1996 tavaszán azzal a nővel, aki később majd Wylie anyja lesz. "Úgy ítéltem meg, mint egy olyan negyvenes férfit, aki irtózik az elkötelezettségtől és mindenáron meg akarja őrizni a függetlenségét" - emlékezik vissza a 32 éves stiliszta. A hirtelen fellángolás azonban elsöpörte a fiatal nő előítéleteit. "Annyira nagylelkű volt, annyira gyengéd. Rádöbbentem, hogy ő az életem férfija." Másfél évvel az idill kezdete után, amikor Apryl elújságolta neki a hírt, hogy terhes, a színész nem tudta visszatartani az örömkönnyeit. "Mindig apa akartam lenni." - mondja. "Ez alapvető dolog az életben..

És élettársának kilenc hónapos várandóssága? Szülésről és gyereknevelésről szóló könyvek társaságában töltötte ezt az időt, és Richard részt vett Apryl szüléselőkészítőjén is....

 

"SZÓ SINCS HÁZASSÁGRÓL"

 

Ma Richard Dean Andersonnak csak egyetlen gondja van: ne kövessen el hibát Wylie nevelésében. "Remélem, a helyzet magaslatán leszek" - meséli. A zenerajongó szüleinek mintájára - apja jazzbasszista - kislányának hallását bölcsődalok helyett például Csajkovszkij concertóival fejleszti. Nem minden humor nélkül meséli a jövendő félelmeit Wylie első gáláns udvarlóitól. "A fiúk, akik Wylie körül forognak majd, legyenek óvatosak. Ismerek minden trükköt. Elég jól gyakoroltam, hogy akár könyvet is tudnék írni a dologról. Több kötetet is akár!" Kellő tapasztalattal a háta mögött Richard Dean Anderson még mindig nem tervezi feleségül venni Aprylt. "Ő az a ritka kincs, akit kerestem , de mindig van egy bizonyos ellenérzésem a házassággal kapcsolatban. Talán, mert túl sokat szenvedtem a szüleim válásától... Elég az, ha elkötelezem magam, hogy hűséges leszek és nevelem a lányomat." - bizonygatja. Jelenleg a büszke apa nem gondolkozik azon, hogy elhagyja a StargateSG-1-et, amelynek a producere és a főhősét, Jack O'Neill ezredest játssza. "Csak azt sajnálom, hogy a forgatás elválaszt a lányomtól." Egy gyerek, akinek a szülei szeretnének adni egy játszótársat. Elsősorban egy öcsikét. "Elvinném magammal hokimeccsekre. Zseniális lenne!

 

NATHALIE VIGNAU írása

Fordította Csávás Gabriella

 vissza