Make your own free website on Tripod.com
RICHARD DEAN ANDERSON - CIKKEK, ARTICLES

"MOSTANTÓL SEMMITŐL SEM FÉLEK"

"MAINTENANT PLUS REN NE ME FAIT PEUR"

NOUS DEUX 1999. május.

Richard Dean Anderson ma visszavette a világűr igazságosztójának ruháját a Stargate SG-1 sorozatban. 49 évesen ő azonban egy gyengéd és meghatott apa.

Richard Dean Anderson egy boldog ember! A karrierje új lendületet vett és a magánélete is új fordulathoz érkezett. Számos hódítás után a javíthatatlan szívtipró túllépett a múltján egy asszony szerelméért. Ki a szerencsés kiválasztott? Apryl Prose, a korábbi stiliszta, aki immár három éve a társa. A fiatal nő egy kislányt ajándékozott neki, Wylie Quinn Annarose-t a múlt év augusztus 2-án. Vancouverben, Kanadában, ahol a család a Stargate SG-1 forgatási munkálatainak idejére berendezkedett, az élet azóta a gyerek körül forog.

Hogyan zajlik a Stargate SG-1 forgatása?

Nézzük ma: zuhog az eső és szél van. Külső helyszínen forgatunk és ez egy olyan nap, mint a többi. A moziban ebből csak a csillogás látszik. De van olyan oldala is, amiről kevesebbet beszélünk: a hosszú órákig tartó munka sokszor nehéz körülmények között. Mivel társproducer is vagyok, van benne plusz felelősségem. Ez azt jelenti, hogy egy kicsit kevesebbet forgatok, mint a MacGyverben, mert most nem vagyok az egyetlen hőse a történetnek. Például van hetente egyszer egy pihenőnapom, amit valóságos luxusként élek meg!

Maga forgatja a veszélyes jeleneteket továbbra is?

Nem, a MacGyver évei alatt jócskán elnyűttem a bőrömet. Átvészeltem egy hátműtétet valamint kétszer operálták a térdemet, azonkívül többször sérültem meg a kezemen és kiugrott a vállam. Tehát hagyom, hogy a kaszkadőrök tegyék a dolgukat. És ráadásul akkor még fiatalabb is voltam.

Voltak nehézségei a MacGyver karakterétől való elszakadással?

Nem túlságosan. A producerekkel egyetértésben elhatároztam, hogy leállok a sorozattal, mert a forgatókönyvek egyre kevésbé voltak érdekesek. Azonkívül egy kis szabadságra vágytam, sokat utaztam ezidőtájt, például Franciaországban. Amikor viszont kezdtem volna kiábrándulni, lehetőséget kaptam, hogy MacGyvertől teljesen eltérő szerepeket játsszak, sötét alakokat, például pszichopatát is. Aztán egy nap jött az ajánlat, hogy játsszak a Stargate SG-1-ben.

Az első gyerek születése felborította az életét?

Barátaink mondták, hogy egy gyerek születése eléggé megzavarja a megszokott életet. De egy gyerek olyan örömöt hoz, hogy mindent elfeledtet. Amikor Apryl teherbe esett, nem féltem magamra vállalni a felelősséget, kész voltam apa lenni. Amikor a gyermekem mellett vagyok, minden pillanatát élvezem. Semmi nem riaszt vissza: pelenkát cserélni, éjjel 3-kor felébredni, ha egyet tüsszent. Wylie a mi nagy boldogságunk.

Ott volt a születésénél?

Természetesen. Ez volt életem legfelkavaróbb élménye. Annál is inkább, mert amikor Wylie született, két héttel később a vártnál, nem sírt fel. Az orvosoknak kellett őt éleszteniük. Nagyon rosszul viseltem ezt, de nekem akkor Aprylt kellett segítenem. Amikor végül a babánk túl volt a veszélyen, igazából akkor omlottam össze. Sírtam, de megkönnyebbültem.

Hogyan választották a kislányuk nevét?

Apryl és én valami nem szokványos keresztnevet akartunk. Abban az időben, amikor Apryl még Los Angelesben élt, naponta felhívtam. A telefon hallgatóját a hasára tette és én tündérmeséket olvastam fel a babánknak. Egyszer úgy találtuk, hogy Wylie, a főhősnő keresztneve, remek lenne. Aztán hozzátettük a Quinnt. Ami meg az Annarose-t illeti, ez egy vörös rózsa neve, amit nagyon szeretek. Nem félni kimutatni a bennünk levő nőiességet, miközben férfiasak maradunk, ez egy olyan tulajdonság, amit a társam nagyon becsül. Innen van az Annarose.

Szeretné gyarapítani a családját?

Apryl vágyik egy kisfiúra. Úgy gondolom, lesz még több gyerekünk, de jelenleg szeretnénk kiélvezni a kis Wylie-t, hisz még csak 10 hónapos. Azt hiszem, remek triót alkotunk és ez a boldogság teljesen kielégít.

Franck Ragaine

Vissza - cikkek