Make your own free website on Tripod.com

RICHARD DEAN ANDERSON INFO SITE - CIKKEK - ARTICLES -

November 30, 1998.

Los Angeles Times - Fitness Section

GUEST WORKOUT - VENDÉG - EDZÉS

írta: Candace A. Wedlan

Ha már a jó időzítésről beszélünk, itt van a Stargate SG-1 Tv-sorozat, amit Vancouverben, Brit Columbiában forgatnak és ami 3 hónapos téli szünetre készül. A sci-fi sorozat sztárja Richard Dean Anderson (aki a "MacGyverben is szerepelt) nem is kérhetett volna jobb időbeosztást. "Imádom a téli sportokat, így az egész tökéletesen jön ki."

Az egyik kedvence a jéghoki. "A hoki volt az életelemem Minnesotában, ahol nevelkedtem. Ott mindenki előbb tanult meg korcsolyázni, mint járni, szinte kötelező volt" A másik a síelés. "Mostanában megszállottabb síelő lettem, mint hokizó" - mondta.

K: "Tényleg jobban szeretsz már síelni mint hokizni?"

V: "A síelés mindig másodlagos volt, de most már én is olyan őrült - mindegy-mim-törik extrém síelő vagyok. Bár egy kicsit vissza kellett magam fogni, mert már párszor szétment a térdem."

K: "Nincs Stargate-es hokicsapatotok?"

V: "Hát, vagyunk néhányan akik szeretünk hokizni a stúdió parkolójában vagy a jégen. Nagyon jó testedzés, de mindenkit felidegesítek vele. Hajlamos vagyok rá, hogy egy kissé agresszív legyek a jégen, bár nem lenne szabad. Felelősségteljesebbnek kellene lennem."

K: "Miért?"

V: "Mert olyan agresszíven korcsolyázok, ahogy csak egy öregembertől kitelik, és ez néha együtt jár, hát, némi összeütközéssel, itt vagy ott."

K: "Szívesen biciklizel is, ugye?"

V: "Mikor nem dolgozom, szinte minden nap biciklizek, mert megnyugtat és fel is dob, azonkívül nagyon jó testedzés. Főleg a hosszú távú utakat szeretem. Mikor 17 éves voltam, megtettem egy 5641 mérföldes biciklitúrát 3 hónap alatt a harmadik és negyedik középiskolai évem között Kanadán, Dél-Alaszkán át vissza Minneapolisba. Akkoriban közel álltam ahhoz, hogy fiatalkorú bűnöző legyek, de 5600 mérföld után, aminek nagy részét egyedül tettem meg, volt időm beszélgetni magammal - mind a mai napig szokásom ez - ami megváltoztatta a jövőm útjait, az életről alkotott véleményemet, tudva, hogy egyedül én vagyok felelős azért, hogy A-ból B-be érjek."

K: "Készülsz a síszezonra?"

V: "Igen persze, mert tudom, hogy a térdeim jelentik a legnagyobb veszélyt mostanság. De még megvan a hozzávaló vágyam, hogy gyorsan menjek, meredeken menjek és leugorjak dolgokról. Azt hiszem, a leugrálást be fogom szüntetni ..... de még mindig szeretem a mély, lejtős havat."

K: "Pontosan hogyan készülsz?"

V: "Egy 40 mérföldes bemelegítést tartok, csak, hogy az izmaim hozzászokjanak az elkövetkező dolgokhoz. Amikor specifikusan edzek vagy ilyesmi, akkor a héten 6 napot edzek, körülbelül napi 3 órát. Lábgépezek és használom azt a lépcső-micsodát.... ami inkább combra megy és aerobik-központú, ezenkívül még számtalan olyan gépet az edzőteremben, ami a nyomóerőt fejleszti a láb min a négy részén."

K: "Mondd el, mit eszel"

V: "Jó. Nagyon egyszerű. Imádok reggelizni és szükségem is van rá. Egy tálnyi őrölt gabonaféleséget eszem, mellé egy csésze kávét, egy-két eszpresszóval, hogy felébresszen. Aztán 5 tojásfehérjét gombával, néha egy kis paradicsommal."

K: "Az egy omlett?"

V: "Hát, nem igazán. Ahogy szakácsunk csinálja, csak amolyan kutyulék. Aztán frissen facsart narancslevet iszom, később pedig bekapok valami nagy protein- vagy szénhidráttartalmú dolgot. kiegészítésként. Ebédre pedig azt eszem, amit itt adnak a stúdióban. Általában egy nagy darab halat vagy csirkét eszem sok rizzsel, egy kevés salátával, és ha van vaníliafagylalt, akkor abból is egy gombócot. Sok szőlőt, narancsot, banánt eszem ebéd és vacsora között. Este otthon salátát vacsorázom vagy egy doboz tonhalat vágott olivával és egy kis mustárral vagy egy adag tésztát vagy csirkét vagy halat, ha barbecue-t tartunk.

K: "És zöldségeket?"

V: "Nem vagyok túlzottan oda a zöldségekért., de a brokkolit szeretem. Néha eszem sárgarépát, zellert, legyűröm őket valahogy. Emellett tonnányi vizet és Gatorade-et iszom."

A 48 éves színésznek és barátnőjének, Apryl Prose-nak augusztusban gyereke született: Wylie Quinn Annarose.

K: "Nem akarom elfelejteni, hogy gratuláljak Wylie-hoz."

V: "Ő az életem öröme. Most már okom van arra, hogy visszavegyek a tempóból. Nos, már el is terveztem az első túráját, már megvan a felszerelés, amiben a hasamon ül majd, amikor életében először síel."

K: "Így ismerkedik az apjával."

V: "Igen, pontosan. Nos, kicsikém, készülj! Itt jön az élet apával!"

 vissza