Make your own free website on Tripod.com

ÉLETRAJZ    FILMEK    SOROZATOK   MACGYVER    STARGATE  CIKKEK    HOME
_________________________________________________________________

MACGYVER EPIZÓD KALAUZ 3. RÉSZ
5. szezon 1989-90.

84. Legend of the Holy Rose Part 1. – A Szent Rózsa legendája 1. rész
 

Miután MacGyver kimentett egy fiatal újságírót a kolumbiai drogmaffia kezéből, érdekes megbízással keresi fel egykori iskolatársa, Zoe, aki archeológus. Csellel ráveszi a férfit, szegődjön társául megkeresni Ambrosius kincsének templomát. A nyomok Angliába vezetnek. Hamarosan rá kell jönniük, nemcsak őket érdekli a felfedezés, hanem a minden hájjal megkent Erich van Leer is a kincs után eredt.

85. Legend of the Holy Rose Part 2. – A Szent Rózsa legendája 2. rész
MacGyvernek sikerül kiszabadulnia a kínzókamrából és Zoet is megszökteti van Leer fogságából. Megtalálják a rejtekhelyet és megpróbálják megfejteni Ambrosius titkát, hogy kinyissák a kincsek templomának kapuját. Van Leer kapzsisága azonban nem engedi, hogy a kincs a világ boldogulására szolgáljon.

86. The Black Corsage – Békapofa
Sofiának, egy bolgár politikai menekültnek véletlenül birtokába jut egy felbecsülhetetlen értékű ékszer rejtekhelyének tervrajza. Ezzel kezdetét veszi egy életveszélyes versenyfutás, amelybe belekeveredik MacGyver is, aki mindenáron meg akarja védeni a lányt.

87. Cease Fire –Tűzszünet
MacGyver és Pete Svájcban egy békeszerződés tárgyalásának biztonságát felügyelik. De vannak, akik ezt meg akarják akadályozni, és nem rettennek vissza attól sem, hogy akár az elnököt is megöljék, és a tett elkövetésével MacGyvert vádolják. MacGyvernek így menekülnie kell, és csak egy kislány, Lisa van segítségére az ügy felgöngyölítésében.

88. Second Chance – Második esély
 

MacGyver Bangkokban a Phoenix alapítvány ajándékát, egy művesegépet adja át az ottani kórháznak, mikor váratlanul összefut Jesse Coltonnal, egy fejvadásszal, aki egykori barátnőjét keresi. De már csak a nő halálhíre éri utol, és az a hír, hogy van egy fia, Willie. A fiú, hogy pénzhez jusson anyjának temetésére, pénzt lop MacGyvertől, sőt a dialíziskészülék ellopásában is segédkezik. MacGyver versenyt fut az idővel, mert a készülékre egy halálos beteg lánynak azonnal szüksége volna.

89. Halloween Knights – Halloween lovagok
Murdoc segítséget kér MacGyvertől, régi halálos ellenségétől, hogy az ellene fordult terrorszervezet által elrabolt húgát, Ashtont együtt szabadítsák ki. MacGyver kételkedik Murdoc szavaiban, de rááll az akcióra.

90. Children of the Lights – A fény gyermekei
Su Ling, egy kínai árva lány, akinek MacGyver egyszer a gyámja lett, váratlanul megérkezik hozzá. Hamar kiderül azonban, hogy a lány nem Su Ling, hanem Mei Jan, aki egyenesen a Mennyei Béke terén történt kegyetlen vérengzés videóját, ahol Su Linget is megölték, csempészte el magával. MacGyver mindent megtesz, hogy a videó nyilvánosságra kerüljön és a lányt is ki kell szabadítania a nagykövetségről.

91. Black Rhino – A fekete rinocérosz
MacGyver Bill Colton után megy Afrikába, aki sikertelenül próbálta elkapni az orvvadász Ladysmitht és bandáját. A szigorúan védett rinocéroszok gyilkosát végül sikerül kelepcébe csalni, de ez csekély vígasz a kihalófélben levő állatoknak. Az epizód érdekessége, hogy az élő állatokhoz megszólalásig hasonlító makettekkel dolgoztak, amelyeket a Jurassic Park dinóit is készítő stúdióban csináltak.

92. The Ten Percent Solution – A 10 százalékos megoldás
Egy műkincsárverésen feltűnik egy festmény, amelyet korábban a nácik hurcoltak el, és a régi gazdája mindenképp szeretné visszakapni. MacGyver valósággal a hitleri Németországban találja magát, amikor a kép után nyomozni kezd. Érdekes, hogy ezt a részt a német tévé soha nem mutatta be!

93. Two Times Trouble - Kétszeres kín
 

Rockkal a drog ellen – ez a jelszava annak a kampánynak, amelyben Roxy Yeats, az ismert énekesnő is részt vesz, és amelyet a Phoenix alapítvány szponzorál. Azonban Roxy már nem a régi, és ez felkelti MacGyver érdeklődését is. A lány azt állítja, hogy az ikertestvére, Carla az életére tör...

94. The Madonna – A Madonna
 

A Mária templomból karácsony előtt eltűnik a Madonna-szobor. MacGyver, aki jó ismerőse a plébános Lafferty atyának, segítséget ígér neki. A Challenger Klub is karácsonyra készülődik, de anyagi gondjaik vannak, még hiányzik 3000 dollár. Úgy tűnik, hogy itt már csak egy igazi “karácsonyi angyal” segíthet...

95. Serenity – Serenity
 

MacGyver teljesen kimerülve ér haza egy fárasztó megbízásából és csak egy nagy alvásra vágyik. Aztán amint ledől a heverőjére és egy régi westernt kezd nézni, hirtelen az események középpontjában találja magát és ismerőseit...

96. Live and Learn - Az élet iskolája
MacGyver részt vesz egy programban, amely a támogatásra szoroló tehetséges diákok felkarolását szolgálja. Így találkozik Tony Milanival, aki rendkívül tehetséges, de semmi nem motiválja a tanulásra. Bár MacGyver vállalja a patronálást, elhagyja az iskolát, és az apja építkezésén kezd dolgozni. Azonban érzi, hogy ott nincs minden rendben és a felelőtlen főnökök nagy katasztrófát okozhatnak. Tony csak MacGyverre számíthat a baj megakadályozásában.
Ebben az epizódban egy rövid iskolai jelenetben feltűnik Christopher Judge- a későbbi Teal'c -  egy futballjátékos szerepében.

97. Log Jam -
MacGyvert megkéri egy régi barátnője, hogy segítsen kideríteni neki egy halálesetet. Mac ezért elmegy Oregonba és beáll fafeldolgozónak, hogy az ügy nyomára jusson. Mac Amy volt férjével Jackkel együtt illegális fakereskedők tevékenységét fedezi fel.

98. The Treasure of Manco - Manco kincse
 

MacGyver egy archeológusnőval, Mariával a régi indián kincsek kutatására indul. Kísérőjüket, Ramont azonban csak a bosszú vezérli, mert apját korábban az ezen a vidéken tanyázó katonák parancsnoka Diaz ölte meg.

99. Jenny's Chance - Szerencsés
 

Jenny Larson értesíti MacGyvert, hogy az apját megölték, és a gyanűsított George Henderson. A gátlástalan üzletember manupulált lóversenyeken fogadó embereket tett tönkre. MacGyver elhatározza, hogy a férfit leleplezi és trükkös csapdát állít neki, amelyben segítségére van egy különös figura: Dexter Filmore alakítása is.

100. Deep Cover -
A Phoenix Alapítvány segített az ERMA Projekt kifejlesztésében, amely jól használható a tengeralattjárók nyomon követésében. A terv kidolgozóját azonban csapdába csalják és a műszer a drogmaffia kezébe kerül. MacGyvernek megint Dexter alakjában kell a tettesek közelébe férkőznie, mivel ismerik őt.

101. The Lost Amadeus - Az elveszett Amadeus-hegedű
Egy közlekedési baleset során ismerkedik meg MacGyver Luluval. A lány mesterének Izzynek, egy hegedűvirtuóznak igyekszik segíteni, hogy az elveszett értékes Amadeus-hegedűjét megtalálja. Azonban MacGyver érdeklődését is felkelti a dolog.

102.Hearts of Steel - Acélszívek
Lisa Woodmant, a gazdag iparmágnás lányát elrabolják. A család MacGyverhez fordul. A rabló Travers nem más, mint egy kis vasgyár egykori tulajdonosa, akit Woodman kivásárolt a vagyonából és mostanra reménytelenné vált a helyzete.

103. Rush to Judgement - Elhamarkodott ítélet
MacGyvert esküdtnek hívják egy tárgyalásra, ahol egy rablótámadás tettesét kell elítélniük. A vádlott a színesbőrű Curtis Dunby. A média számára az ügy világos és egyszerű: a tettes Dunby. csakhogy a látszat néha csal...

104. Passages - Átjárók
 
Egy ősegyiptomi kincset kell az egyiptomi konzulátus képviselőjének átadni. Azonban az átadás meghiúsul, a figurát elrabolják. MacGyver a tettes után ered, és heves dulakodás után három emelet magasból zuhan le és kómába esik...
 
 

   Macepi1   - Macepi2.    Macepi4.   itt olvasható