Make your own free website on Tripod.com

ÉLETRAJZ    FILMEK    SOROZATOK   MACGYVER    STARGATE  CIKKEK    HOME
_________________________________________________________________

MACGYVER EPIZÓD KALAUZ
3. Szezon 1987-88.

45. Elveszett szerelem (Lost Love) 1. rész
 

Az egyedülálló nemzeti kincset képviselő Ming sárkányszobrot a kínai hatóságok kölcsönadják az amerikai kiállításra. Természetesen a ritka kincset megfelelően kell őrzni. A feladatot MacGyver illetve Pete Thornton kapja. Kezdetben úgy tűnik, rutinmunka lesz. Ekkor azonban váratlanul felbukkan MacGyver halottnak hitt egykori szerelme, Lisa.
A Lisát játszó Elyssa Davalos később újra felbukkan a sorozatban és Nikki Carpenter szerepében több részben is látható lesz.

46. Elveszett szerelem (Lost Love) 2. rész

Lisa elrablói a lány szabadságáért cserébe a Ming szobrot kérik MacGyvertől. Mac Jack Dalton segítségével hajmeresztő akció során megszerzi a sárkányt, hogy ennek segítségével ki tudják szabadítani a lányt. Nem is sejtik azonban, hogy akciójukat egy videokamera megörökítette, így a megoldás során rögtönözniük is kell.

47.A halott feltámad (Back from the Dead)

MacGyver annak idején viszontagságos úton menekítette ki Jimmyt üldözőinek karmaiból, és sikerült őt új személyazonossággal elrejtenie. Most azonban megjelent a képe egy újságban és egykori üldözői felismerik, MacGyvernek minden leleményességére szüksége van, hogy sikeresen szembeszálljon az alvilági fickókkal és Jimmyt végleg biztonságba helyezze.

48. Kísértethajó (Ghost Ship)
 
á

MacGyvernek a Phoenix Oktatási Alapítvány természetvédelmi akciója keretében egy határkijelölésben kell közreműködnie. A feladat ezúttal is sokkal bonyolultabb, mint előre látszott. Nem várt különleges lénnyel kell szembeszállnia egy furcsa elhagyott hajó felkutatása során.

49. Tűz és jég (Fire and Ice)
 

Az utóbbi időben több nagy értékű ékszerrablás történt. Mivel a biztosítási ügynök gyanúja egy védettséget élvező diplomatára terelődik, az ügy diszkrét felgöngyölítésére MacGyvert kérik fel. Ekkor szövetkezik az ügynöknővel, Nikki Carpenterrel, hogy megfelelő bizonyítékot szerezzen a diplomata bűnösségéről.

50. GX-1 (GX-1)
 

Egy szupertitkos harci repülőgépet valahol Kelet-Németország felett lelőttek. MacGyver azt a feladatot kapja, hogy kutassa fel és semmisítse meg a gép roncsait, mielőtt az az ellenség kezébe kerülne. Közben nem kívánt útitársat is kap Nikki személyében. Megkezdődik a versenyfutás az idővel.

51. Jack a pácban (Jack in the Box)
 

Az isten háta mögötti kisvárosban Jack Dalton összetűzésbe kerül a helyi hatóságokkal, olyannyira, hogy rövidesen egy különös munkatáborban tartja magát. MacGyverhez fordul segítségért, aki azonnal a barátja nyomába ered. Miközben a kiszabadításán tevékenykedik, Jack egészen furcsa ügybe avatja be: a bányában annak idején menekülő bűnözők egy halom pénzt rejtettek el. Az epizód német címe "Miért vannak a barátok?" adja a választ Mac és Jack különös barátságára.

52. Az özvegyszikla (The Widowmaker)
 

MacGyver szeretne úrrá lenni tériszonyán. Egy kedves barátja, Mike segítségével megpróbálja leküzdeni félelmeit a mélységtől, miközben borzalmas tragédia történik: Mike életét veszti hegymászás közben. MacGyver felelősnek érzi magát a haláláért, és bánatában elvonul a világtól. Viszont Nikki és legkeményebb ellenfele, a halottnak hitt Murdoc itt is rátalál.

53. Pokoli hét - Hell Week
 

MacGyvert felkéri egykori egyeteme, hogy kiértékeljen egy úgynevezett akadályversenyt. A legjobb fizikusnövendékeknek úgy kell elbarikádozniuk a szobáikat, hogy azok ne erőszakkal, csak trükkel nyíljanak ki. A gond ott kezdődik, amikor az egyik növendék mindenáron győzni akar...

54. Egy bomba hatástalanítása - Blow Out
 

Nikki MacGyver segítségét kéri, mert tanújává vált egy terrortámadásnak, és most az életéért retteg. Nem is ok nélkül, mint kiderült: a terroristák újabb akciót terveznek, ezúttal célpontjuk az Igazságügyi Palota. MacGyver, bár erős nátha kínozza, ezúttal sem hagyja cserben a barátait.

55. Gyilkos zóna - Kill Zone
 

Ezúttal MacGyvernek egy lezuhant műholdban egy veszélyes baktériumokat tartalmazó kapszulát kell megtalálnia, amelyet egy megszállott kutató juttatott ki a világűrbe. A földet érés helyén százszámra pusztulnak az élőlények. A feladat nagyon veszélyes és igencsak körültekintést igényel. Ráadásul MacGyvernek minden taktikájára szükség van, hogy a törzs elpusztítását elintézze.

56. Korai visszavonulás - Early Retirement
 

Az államfői látogatás előkészületei során robbanás történik, és három ember meghal. A hibáért Pete-et okolják, aki a biztonsági ügyekért felelős. Pete meghasonlik önmagával és lemond. MacGyver nem akarja elhinni, hogy barátja ilyen baklövést követett el, ezért nyomozásba kezd. Kideríti: szabotázs történt. Ebben a részben Pete is beáll jéghokizni!

57.Vékony jég - Thin Ice
 

MacGyver barátságból elvállalja régi hokiedzőjének csapatát a bajnokságra felkészíteni. A Raidersnek esélye van megnyerni a kupát, de csak akkor, ha a legjobb játékosuk Derek Kirby a csapat rendelkezésére áll. Kirby azonban túl veszélyesen játszik és sokkal több időt tölt büntetésben, mint a jégen. MacGyver rájön, hogy neki itt elsősorban pszichiáternek kell lennie.

58. Három furcsa ember - The Odd triple
 

Jack és MacGyver a dúsgazdag örökösnőt és a 32 millió dollárt érő ékszereit szállítja a franciaországi Toulonba. A megérkezéskor derül ki, hogy kelepcébe csalták őket, Elena nem a valódi örökösnő. MacGyver és Jack kiszabadítására Pete is nagyszabású akciót tervez.

59. A közvetítő - The Negotiator
 

Egy gátlástalan üzletember felbéreli a profi bérgyilkos Deborah-t, hogy minden eszközzel próbálja MacGyvert meggyőzni a tervek elfogadásáról. Deborah-nak sikerül MacGyver szívét meghódítani, de a férfi sajnos csak későn eszmél rá, hogy halálos veszedelembe került.
Ebben az epizódban hallhatjuk Richard Dean Anderson szép gitárjátékát, a saját szerzeményű kis darabot "Eau de Leo" címmel kedvenc előadójának Leo Kottkénak dedikálta. Csodálatos élmény!

60. Környezetszennyezők - The Spoilers
 
MacGyver északon vesz részt a Phoenix környezetvédelmi programjában, amikor szörnyű pusztítás nyomaira figyel fel. A helyszínen találkozik az őslakos Earthquake-kel akinek a kutyája szörnyű kínok között pusztult el. Az okok kutatása közben MacGyvernek meggyűlik a baja egy veszélyeshulladék-megsemmisítő cég mindenre elszánt embereivel.

61. Farkasmaszk - Mask of the Wolf
 
MacGyver barátjánál, Jacknél ismerkedik meg az öreg indiánnal Két Sassal. Két Sas megkéri Jacket és MacGyvert, hogy kísérjék őt el ősei földjén egy barlangba, ahol a híres totemet, a farkasmaszkot őrzik. A látványos és önmagában sem veszélytelen úton azonban két gazfickó is a nyomukba ered, akik mindenképpen meg kívánják kaparintani a kincset érő relikviát.

62. És a bölcső ring - Rock the Cradle
 
Amikor MacGyver és Jack Dalton a első közös repülőútjukról térnek haza Jack új gépével, meglepve fedeznek fel egy kis potyautast a fedélzeten. A bébi nem más, mint Jack ex-barátnőjének Katie-nek a gyereke, akit Jack Juniornak hívnak az apja után. Jack nincs túlságosan elragadtatva az apaszereptől, de hamar megváltozik a véleménye, amikor jó néhány dollárköteget talál Jack junior pelenkája alatt.

63. Veszélyes hivatás - The Endangered
 
MacGyver vakációra indul, és meglátogatja régi barátnőjét, Karent, aki férjével, Sammel él egy távoli erdészlakban. Azonban nem sokáig tud gyönyörködni a szép tájban, mert hamarosan orvvadászokkal kerül szembe. A férjet játszó Steve Blalock egyébként sok veszélyes jelenetben Richard Dean Anderson helyett dublőrként is játszik a sorozatban.

64. Egy gyermek bosszúja - Murderer's Sky
 
Mr. Chung, egy virágzó kereskedelmi vállalat tulajdonosa attól fél, hogy cégét egy hongkongi maffiacég akarja megkaparintani. Egy esélye van, ha az örökösét megtalálja. A feladattal Pete MacGyvert bízza meg, aki mindenre elszánt gazfickókkal találja szemben hamarosan magát. Az örököst játszó fiú a karate kölyökből ismert Ernie Reyes, akivel remek párost alkotnak.

4. SZEZON 1988-89.

65. A Parker-ház titka (The Secret of Parker House)

Penny Parker (Teri Hatcher) egy öreg házat örökölt, amelyben gyanítja, hogy kísértetek vannak. Mac és Penny gyanítják, hogy Betty, aki 25 éve nyomtalanul eltűnt, ott a kertben van eltemetve. Valószínűleg a seriff, akivel kapcsolata volt és akitől gyereket várt, tette el láb alól...

66. Vértestvérek (Blood Brothers)

MacGyver visszatér szülővárosába Minnesotába, hogy régi barátaival, Neillel és Chuckkal egy tragikus évforduló alkalmából találkozzon. 25 éve volt, hogy negyedik barátjuk egy pisztollyal való játék következtében meghalt. A múlt emlékei rádöbbentik MacGyvert, hogy az élet tragikusan ismétli önmagát, és Neil és Chuck fiaival is hasonló játszódik le.

 

67. A betolakodók (The Outsiders)

Egy autóbaleset után MacGyver egy szigorú vallási közösségbe kerül, ahol odaadóan gondozzák. Ekkor tudja meg, hogy a közösségnek hamarosan el kell hagynia ősi földjét, mert ott autópályát terveznek építeni. Amikor a bulldózerek megjelennek, a Christie, a főmérnök kislánya egy nyitott bányagödörbe zuhan...

68. Isten és a technika segedelmével (On a Wing and a Prayer)

Pete Thornton Közép-Amerikában fogságba esett, mikor tudomást szerzett egy tervezett merényletről. MacGyver Jack társaságában fegyverkereskedőnek adja ki magát és a helyszínre repül. Sikerül is Pete közelébe férkőznie...
 
 

69. Ütközőpontok - Collision Course)
 

A Phoenix Alapítvány újfajta, autókban használható műanyagját kell verseny közben tesztelni. Az autó sofőrje, Jeff Stone azonban edzés közben gyanús körülmények között balesetet szenved. A kísérlet elvégzésére ezért MacGyvert kérik fel.

70. A túlélők - The Survivors

Egy rutin erőnléti gyakorlat közben az erdőben Pete Thornton és MacGyver egy repülőre bukkan. A közelben bújkáló drogcsempészek igyekeznek minden eszközzel megakadályozni a munkájukat.

71. Végzetes álmok - Deadly Dreams

Egy zárt pszichiátriai osztályról megszökött Eric Cross, aki több nőt is megölt. A rendőrség egy speciális csapatot szervez, melynek MacGyver is a tagja lesz. Murphy hadnaggyal kell együtt dolgoznia, aki nagyon ellenségesen viselkedik vele. A pszichiátriai intézetben MacGyver találkozik Dr. Zitóval, egy pszichopata génkutatóval, akinek szintén több gyilkosság van már a számláján...

72. Dalton Mama - Ma Dalton

MacGyver barátja, Jack Dalton 37 év után megtalálja az anyját, Francine-t. Ő közben Arthur Bandellel piszkos pénzügyi dolgokba keveredett, aminek következtében Jack maga is veszélybe kerül. Mivel Francine egy olyan disket birtokol, ami a bíróságon perdöntő lehet, Bandel villámgyorsan elrabolja a frissen megtalált fiát...
 
 

73. Az isteni Kleopátra - Cleo Rocks

MacGyver kedves ismerősét, Penny Parkert Jacques Leroux szerződtette egy rock-musical főszerepére. Amikor MacGyver egy próbán meglátogatja Pennyt, egy díszlet majdnem agyoncsapja. A színházban ezek kívül is különös dolgok történnek. Kiderül, hogy a titokzatos Leroux nem más, mint MacGyver halálos ellensége, Murdoc.

74. Tolvajok szövetsége - Fraternity of Thieves

Dave Edwardst, a Phoenix Alapítvány computermérnökét vélhetően a KGB ügynökei elteszik láb alól. Egy szigorúan titkos szatellit megépítéséhez azonban szükség van négy különböző cég termékeire. Hármat már megszereztek, Edwards azonban nem volt hajlandó a Phoenix-anyagokat átadni nekik. MacGyver kézbe veszi az ügyet és az igen meglepő fordulatot vesz...

75. harc a kis Tommyért - Battle of Tommy Giordano

MacGyver munkatársnője Mary Ruth a válása után megkapta a kilencéves fia, Tommy nevelési jogát. Richard, a férj azonban nem tud ebbe beletörődni, és elrabolja a gyereket. Amikor MacGyver a látszólag egyszerű ügybe bekapcsolódik, nem is gondol arra, hogy a szálak egészen egy maffia-családig húzódnak...

76. Kihívások klubja - The Challenge

MacGyver alkalmanként részt vesz a Challengers Club munkájában, amelyet Booker és Cynthia Wilson vezetnek és amelynek célja a kallódó fiatalok drogtól és bűnözéstől való megvédése. Egy ilyen fiú köztük Ray, aki nehézségekbe keveredik, amelyek a klubot is veszélybe sodorhatják. MacGyvernek meg kell győznie Rayt, hogy mondja el neki a teljes igazságot...

77. Menekülők - Runners

Egy kongresszus alkalmával megismerkedik MacGyver a még kiskorú prostituálttal Jennyvel, és elhatározza, hogy segít rajta. Elviszi a Challenger Klubba, ahonnan azonban megszökik és még MacGyver pénzét is magával viszi. MacGyver azonban nem adja fel Jenny keresését...

78. Aranyláz  - Gold Rush

Negyvenöt éve egy repülő zuhant le a hegyekben mintegy 100 millió dollár értékű arannyal a fedélzetén. Egy orosz-amerikai expedíciónak kell az aranyat megtalálnia. A résztvevők között van West parancsnok, aki a baleset túlélője volt. MacGyver meg van győződve róla, hogy a korabeli balesetet szabotázs idézte elő...

79. A láthatatlan gyilkos - The Invisible Killer

MacGyver elvállalja a Phoenix Alapítvány támogatásával szervezett túlélő-edzőprogram levezetését az új munkatársak részére. Az önmagában is veszélyes feladatot csak nehezíti, hogy a közelben bújkál egy börtönből szökött gyilkos. Gyanítható, hogy beállt a kis csapatba. És vajon egy gyilkos van köztük vagy esetleg több is?

80.  Agymosás  - Brainwashed

Szigorú biztonsági intézkedéseket hoztak egy afrikai ország elnökének látogatása előtt. De valami nem stimmel: Pete Thorntont és Jack Daltont nyilvánvalóan agymosásnak vetették alá, hogy egy megadott jelszóra megindulhassanak és megöljék az elnököt. Csakhogy nem számolnak MacGyver elszántságával, aki megpróbálja egy pszichológusnő segítségével a szerencsétlenséget megakadályozni...

81.  Könnyű célpont  Easy Target

MacGyvert és Pete-et útközben fegyveres terroristák kapják el és bezárják őket egy pincébe. A terroristák egy szigorúan titkos katonai eszközt kaparintanak meg, amellyel egy egész város elektromos kapcsolatát és adatátvitelét lehet megbénítani. Ezzel a veszélyes fenyegetéssel akarják elérni társuk kiszabadítását. Természetesen Macnek és Pete-nek sikerül kiszabadulnia ...

82.  A renegát - Renegade

Steve Morrisont a súlyos fejsérülése után leszerelték a hadseregtől, és ezért bosszút akar állni. Néhány alvilági ember megbízásából ellop egy nagyon veszélyes baktériumokkal teli ampullát. MacGyver megpróbálja meghiúsítani a tervet és elkapni a háttérben álló gengsztereket...

83.  A befejezetlen üzlet - Unfinished Business
 

MacGyver barátait, Pete Thorntont majd később Jack Daltont horgászás közben elrabolja egy ismeretlen maszkos alak. Miközben MacGyver a barátai keresésére indul, régi emlékekből próbálja kitalálni, ki lehetett a tettes. Az elszánt bosszúálló személye azonban még őt is meglepi...
 

MacGyver Fotó Galéria  

Macepi         Macepi3.        Macepi4.

MacGyver információk

vissza

home